Radio - Jo De Corte

Jo De Corte
Radiopresentator
Ga naar de inhoud

Radio

Clement (dj naam : Jo De Corte) was al van jongs af aan bezig met muziek, de muziekmicrobe, zoals men dat noemt, zat dus al heel snel in hem.

Op 18 jarige leeftijd was hij voor het eerst actief in de lokale radiowereld, op een lokaal radiostation in de buurt waar hij toen woonde, namelijk bij radio AVO in Affligem.

In de jaren 80 heeft hij programma’s verzorgt bij onder meer radio Altantis in Schepdaal, radio Saturnus in Affligem en radio Laser dat uitzond vanuit Denderleeuw en dat later overgenomen werd door radio Contact.
In 1991 heeft hij meegewerkt aan de oprichting van radio Avanti in Aalst. Datzelfde jaar, bij de oprichting van radio Viva in Asse, werd hij gevraagd om het voormiddagblok van 9 tot 12 te komen presenteren door de toenmalige oprichters, Peter Brabants, Piet Geluk en Ives De Bondt. Jo deed toen ook nog programma bij Stadsradio Halle in de namiddag waar Marc Huylebroeck actief was.

In 1995 verhuisde hij naar Heusden-Zolder in Limburg en ging aan de slag bij radio Benelux in Paal-Beringen. Met de ervaring die hij reeds had opgedaan, is hij een tijd programma verantwoordelijke geweest bij radio Benelux. Tijdens zijn periode als programma verantwoordelijke sprong hij ook in voor collega’s, zo presenteerde hij regelmatig de lekkere 40, de toenmalige hitparade. Ook bij lokale activiteiten was hij steeds in de weer om zijn bijdrage te leveren. In 1998 heeft hij radio Benelux nog even gecombineerd met radio Blitz FM uit Houthalen, hij presenteerde daar het programma "La Stampa", met jingles ingesproken door David Claes. Blitz FM werd later overgenomen door Topradio. Ook bij radio FM Goud heeft hij een tijd op zondagmiddag het programma "middagbreak" gepressenteerd.

Jo heeft doorheen de jaren samengewerkt met heel wat bekende namen uit de radiowereld zoals : Rudi Van Vlaanderen, Peter Brabants, Peter Hoogland, Piet Geluk, Chris Van Opstal, Marc Huylebroeck, Michel Vanderfeesten (CEO van radio FM Goud). Momenteel is hij actief bij radio Golden Flash. Zijn programma jingles worden ingesproken door David Claes, Veerle Verheyen, en Wim Corneillie.

© Jo De Corte 2019
www.jodecorte.be
Webradio Golden Flash - Online en via app te beluisteren
Terug naar de inhoud